Mellanmål

Såhär kan olika mellanmål se ut. Här har jag gjort nyttiga blåbärsbars och dadelbollar (allt sockerfritt). Genom att testa nya recept och idéer får barnen också testa olika smaker. Baren är smidiga och mättande för dagar utomhus och dadelbollarna energirika och goda. Lätt att göra hemma och ta med på utflykter.



Recept på bars:
24 bitar
180 C

200g smör
1dl socker eller agavesirap
6,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 ägg
kanel

Fyllning:
1msk socker eller agavesirap
1msk majsstärkelse
500g frysta bär
1 citron


1. täck en plåt med bakplåtspapper och sätt på ugnen

2. skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda samman ingredienserna med fingertopparna.

3. Fördela hälften av degen i på bakplåtspappret till jämn yta.

4. Rör ihop fyllningen, först socker och maizena i en skål sedan bären och citronen.

5. Fördela fyllningen på formen och smula över resten av degen. 

6. Grädda i mitten av ugnen o 40-45 minuter tills ytan fått gyllene färg. 

7. Låt svalna, skär upp i rutor och servera. Förvara torrt.