Worldpride och EuroGames I Malmö och Köpenhamn 12-22 augusti

 


Hej!

Som ni säkert uppmärksammat i Malmö Stad så pågår nu olika arrangemang där frågor kring HBTQIA+ och mänskliga rättigheter berörs.

Under hela 2021 riktar Malmö Stad ljuset lite extra mot dessa frågor, och samtliga nämnder och styrelser har fått i uppdrag att utöka kompetensen kring dessa frågor. I förskoleförvaltningen pågår redan ett aktivt arbete kring att agera främjande och förebyggande för att motverka diskriminering och kränkande behandling. 

På höstens apt (arbetsplatsmöten) kommer ytterligare fortbildning att ske för medarbetarna kring att arbeta och agera främjande samt att känna sig trygga med de diskrimineringsgrunder som vi har i förskolan. Dessa är lagstadgade diskrimineringsgrunder som vi alla ska förhålla oss professionellt till.

I det vardagsnära arbetet med era barn handlar detta i mångt och mycket om att vi tillsammans verkar för att vara goda förebilder för barnen och genom att ha ett gott bemötande och förhållningssätt till varandra. Medarbetarna arbetar regelbundet för att utbildningen ska vara inkluderande och normfri, och har förutom Läroplan för förskolan 2018 även en framtagen plan mot diskriminering och kränkande behandling att förhålla sig till. Denna finns tillgänglig på förskolans hemsida, och länk till förskolans hemsida hittar ni i startmenyn, nere till vänster.