Solstrålen: Magi med färgerna

Hej alla barn och vårdnadshavare välkommen tillbaka till den nya höstterminen, hoppas ni har haft en härlig sommar. Vi pedagoger på Solstrålen är glada att få träffa er igen😊.

Denna veckan har barngruppen skapat med lera . Under hela processen utforskade och utvecklade barnen sina kunskaper i naturvetenskap, matematik, färger och digitaliseringen var en viktig del av processen. Ett av våra mål är att barnen ska lära sig digitaliseringen under hela läsåret på olika sätt och med olika material.

Vi har delat upp oss två grupper, den ena gruppen blandade leran och den andra gruppen tittade på lärplattan hur man kan blanda leran. 

Under processen har vi benämnt ingredienserna, räknat hur många deciliter vi behöver av varje ingrediens och sedan har vi blandat två färger och fått en helt annan färg. Under tiden har vi haft samtal om färgerna. Det var häftigt och magisk för barnen.






Barnen ska ges tid, rum och ro till eget skapande. De ska få möjlighet att utforska, reflektera kring och beskriva sin omvärld.(Lpfö)18