Insekt hotell

"Barnen lär sig genom lek, socialt samspel, utforskande och skapande men också genom att iaktta, samtala och reflektera. Barnens lärande kan bli mångsidigt och sammanhängande om arbetssätten varierar och miljön är utmanande både inomhus och utomhus" Lpfö /18 (förskolans styrdokument)

Utifrån vad barngruppen har visat intresse för naturen och små insekter och djur , erbjuder de olika naturvetenskap material för att utveckla barns förmåga och förståelse för naturen , natur fakta böcker, loppar , förstoringsglas och kikare använder vi i utforskandet.

Idag har vi tagit ett insekt hotell  ute på gården. Spindlar, myror, maskar, skalbaggar , gräs, blommor och pinnar har barnen samlat i hotellet.

                                                                            

 " de äter gräs", " de luktar på blommor" , " det luktar fint inne", " pinne för att spindlar ska balansera på" det är barns tankar kring hotellet .

Vi har även tagit insekt hotellet med oss och utforskat hur insekter reagerar mot ficklampas ljus, flera barn som ar blivit intresserad och vill delta. 

Barns reflektion kring utforskandet " spindlar klättrar fort", " de springer", " nu balanserar de" , " de tycker inte om ljus", " de vill gömma sig".