Kanelbullars bakning

 Veckan har börjat med att vi har samlat barnen , gått igenom strukturschemat samt förberett barnen inför tisdagens utflykt.

Vi har berättat att vi skulle gå och panta för sista gången till denna terminen och frågade vad vi kan köpa av pant pengar.

Nu är barngrupp medvetna och har full förståelse för regler som gäller på förskolan ( inte godis, choklad, glass m.m) . De kom på att vi kan köpa kanelbullar och vi har förslagit att baka pizza. 

Vi har det haft en demokrati samling och röstat på pizzan och kanelbullar men det har blivit lika många röster till både förslagen. Därför bestämde vi att vi köper ingredienser till både förslagen .

Av detta samlingen har vi arbetat med demokrati samt barns delaktighet och inflytande på förskolan.

" mjöl pulver, mjölk, salami, ost, deg , blanda , kanel, tomatsås, oliver, socker" det vad barnen har kommit på när vi skrev ner ingredienserna.

Vi har kollat i köket vilka ingredienser som vi har hemma och skrivit på inköp lista de ingredienser som ska köpas .

                                                              

                                                              


På tisdag gick vi tillsammans med barngruppen till Coop Konsum . Vi har delat upp oss i två grupper, gått in till affären och pantat. Av kvittot köpte vi ingredienser som vi behöver.

Idag har vi bakat kanelbullar tillsammans med barngruppen. Vi har delat upp i tre grupper , då får varje barn att baka, samtala och reflektera kring hela processen.

     
                                                                          

                                                                                                                                                   

Vi har haft en extra mysig stund idag, tittat på filmen och mumsat kanelbullen efterlunchen.