Förberedelser inför skolstart hösten 2021

 Hej!

Den senaste veckan bör ni som är vårdnadshavare till barn som är aktuella för skolstart, erhållit erbjudande om grundskola.
Parallellt med detta pågår även samverkan och gemensam förberedelse mellan förskola och grundskola, för att göra övergången så bra och trygg som möjligt, för förskolans äldsta barn.

Förskolan har överlämnat en kortfattad summering av det pedagogiska innehållet i barnens utbildning samt vad som legat i fokus för utformandet av undervisningen, till samtliga skolor i Oxie. 
Vid de tillfällen det finns behov av att särskild information överlämnas, kring enskilda barn för att underlätta övergången, är dessa möten inbokade och sker naturligtvis i samförstånd med er vårdnadshavare, där ni även formellt lämnat ert samtycke, via samtyckesblankett.
Förutom organiserad femårsverksamhet har barnen även regelbundet mötts över avdelningsgränserna, då de till stor del vistats utomhus tillsammans. 
Detta är förberedelser som främjar en trygg övergång för barnen, inför skolstart och inför de nya sammanhang och grupper/klasser som barnen kommer att ingå i.

På grund av pandemin tillåts förskolorna tyvärr inte komma på skolbesök denna vår, vilket vanligtvis annars brukar ske. 

Det är rektor på mottagande skola som ansvarar för samt beslutar om kommande klassindelningar. 
Förskolan upprättar inga förslag på gruppindelning inför detta.
Om det är så att ni har särskilda funderingar kring ert barn gällande framtida grupp- och klassindelningar, är det därför aktuell skola ni kontaktar.