Utflykt till Ystads djurpark!

Vi börjar en ny vecka med en härlig inlägg som handlar om Droppens utflykt till Ystads djurpark!


Som ni redan vet hade vi inte tur med vädret, men det hade inte stoppat oss, att utforska parkens möjligheter. I det själva ingången mötes vi av två vackra och färgglada papegojor och desto längre vi gick, desto mera utmaningar hade vi upplevt. På en regnig nedförsbacke sprang vi så fort vi kunde för att kunna se de stora kameler. Under tiden blev kameler hungriga och väntade på sina portioner med mat och vatten, vilket skötes av duktiga medarbetare på parken. Barnens förvånade blickar betraktade hur djurskötare tog sig in bland de stora och kraftiga kameler: "Det är människor där inne, det är människor där inne..."!


En liten paus från regnet skede i huset bredvid, där vi försökte fånga servalernas ljudlösa, snabba tassar, men tyvärr den smög sig för oss...



Sedan klev vi in i reptilernas hus och med ett glatt mod träffade vi ödlor, snabba spindlar, giftiga grodor och helt ofarliga ormar. Inne i reptilernas hus skede en visning av specifika reptiler som representerades av djurparkens elevskötare som brinner lite extra för de fantastiska varelser. Visningen av specifika reptiler som ödlan och ormen väckte intresse hos barnen, vilket resulterade med många medvetna och nyfikna frågor: "Dricker ormar vatten"?, "Varför visar ormen sin tunga"?, eller, "Finns det gift i den ormen"?


Upplevelser slutade inte med lunch i bussen utan den blev bara en samling av energi till de nästa utmaningar som parken bjöd oss på. Efter den goda måltiden bestämde vi oss att besöka alligatorer i deras varma, fuktiga hemmet och avsluta promenaden precis bland de mäktiga varelser!
Alligatorers uppenbarliga stillheten väckte barnens nyfikna tankar och funderingar kring djurens existens, och vi kunde höra den mest ställda frågan: "Är de riktiga"? "Lever dem"?
Vi väntade med mycket tålamod att alligatorer rör på sig, och upplevelsen var mer än förväntad! 


Tack till den här härliga utflykten!