Barnens berättelse om utforskningen i skogen.


Idag började vi med vårt projekt som utgår från boken "alla tre på utflykt med  förskolan ärtan" . vi  hade introduktion samtal kring boken med barnen där vi diskuterade begreppet "utflykt"  och vad ordet betyder, om någon har varit på utflykt nån gång? eller vad gör man på en utflykt? osv
barnen fick berätta vad de tycker och känner, de hade olika uppfattningar och tankar kring utflykt.

Idag hade vi med oss utforsknings material som  kikare, luppar och en natur bok. Vi har delat barngrupper i tre olika grupper och utforskade naturen på olika sätt.

För att kunna fortsätta med barns delaktighet kring dokumentationen och att arbeta vidare med vårt utvecklingsområde, Digitalt meningsskapande i förskolan, har vi bloggat idag tillsammans med några barn. 


Barnen har tittat på bilderna och här kommer deras dokumentation: 
"vi plockade nypon och vi letade efter gräshoppare men vi hittade inte,  vi hittade löv, det står i boken glas löv, vi hittade äpple som var gula, vi har ätit äpplen det var jätte gott, jag har planterat äpple kärna som ska växa i 4 dagar. vi hittade ett träd som hette stubbe,
vi hittade en myra, spindel och en svart insekt,  vi lagt spindeln i luppen, jag och min kompis hittade många myror. man kan fånga små dubbelfotingar men inte de stora dubbelfotingar.  dubbelfoting när de är rädda de rullar upp sig, vi har hittat en kanin hål, vi har hitta många sniglar, vi hade kikare och tittade runt med kikaren.