utforskning i skogen


Hej på er!

Idag fortsätter vi med vårt projektuppstart, därför har vi gått på utflykt till skogen igen, då har grupperna fått testa andra utforskande material än vad de hade använt förra veckan. Dinosaurie gruppen har använt kikare, Krokodil gruppen har fått luppar och zebra gruppen har fått natur boken.

 

 Barnen lär sig mycket om olika växter, insekter och djur när vi är i skogen. Barnens fantasi ökar när vi är i skogen, tex en pinne kan vara en orm eller en löv kan vara en segel båt. 

 

Genom våra utflykter till skogen kommer barnen lära sig nya begrepp, hur man kan vara vän med natur och djur, även gentemot varandra. Genom att vara i skogen/ ute i naturen  lär barnen sig att använda alla sina sinne, lyssna på olika ljud från djur och vinden, lukta på växter, se olika ting med olika former och färger. Under vistelsen i skogen går barnen olika stigar i skogen, här tränas grovmotoriken när de kliver på grenar, klättrar över stenar och går uppför/nedför branta backar även finmotoriken tränas av bland annat plockning av kottar och kastanjer.

 

                                          

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld". (Lpfö 10/18)