vinden: utflykt och temauppstart

 

Idag invigde vi vårt nya promenadsnöre när vi gick på utflykt. Istället för att hålla en kompis i handen och kanske hamna på villovägar, höll vi istället i varsin ögla i repet, och gick därmed i en prydlig rad hela vägen till skogen.

När vi kom till skogen möttes vi av massa material som låg uppdukat på marken. Vi satte oss runt materialet och diskuterade vad de kunde användas till.

- Det är en sån som man kollar långt bort med!

- Jaaa kikare.

- Titta! Lampa!

- Här lägga pinne! Titta!


- 

Vi fick i tur och ordning välja vilket material vi ville undersöka med och sen gav vi oss iväg på upptäcktsfärd. Vi lös på blommorna och ner i hålen. Vi använde kikarna för spana upp i träden och ner på marken.

Om man vänder på kikaren blir allt väldigt långt bort fast det är nära. Tokigt!

 



Det va jobbigt att klättra upp för de branta backarna och många blev frustrerade när de ramlade. Men med en hjälpande hand av en kompis eller pedagog kom alla tillslut upp för backarna.

”För vi har starka ben!”

 ---------------------

Temat denna termin är boken "Alla tre på utflykt med förskolan ärtan". Vi valde därmed att göra temauppstarten som en utflykt och samtidigt presentera både nytt och välkänt material för barnen för att se vad de var intresserade av.

Många av barnen är vana att hantera kikare och förstoringsglas från förra terminens bajsjakter. Och kunde därmed visa de barnen som inte var vana hur de skulle användas.


 ---------------------

Fler bilder på när vi utforskar hänger i hallen.