" I behöver en rak pinne"

Förskolans läroplan Lpfö 18

  Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

 Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga,

 Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld.


Att göra skogsutflykter är jättekul. Det finns så mycket att leka med och hitta på. Man kan hitta små söta djur och insekter under bark och stena, i kottar och på marken. De större pinnar man kan bygga kojor av men de mindre pinnarna kan man använda bl.a till att rita med i sanden, skriva sitt namn eller göra figurer av.

På utflykten till skogen hittade ett barn en pinna  och frågade "kan vi ta med pinnen med oss till förskolan och göra bokstäver av?" ett annat barn sa "jag vi kan göra IDDE, VALLE och ESTERS namn". 
Idag skapade barnen namnen på bokens karaktär med pinnar, under tiden hade Barnen diskussioner om hur de ska forma bokstäverna. Ett barn tyckte det är lätt att göra I bokstaven eftersom det är bara en rak pinne.

Här kommer barnens reflektion
"oh att göra en I är väldigt lätt, då behöver vi bara en rak pinne, att göra S är svårt då måste man böja pinnen då blir det svårt, titta på R bokstaven hur ska vi göra den, det blir svårt då måste vi knäcka pinnen i mindre delar och sen sätta de ihop igen. E är också lätt en rak pinne och sen tre små pinnar bredvid. titta vi är färdiga vi skrev Ester och Valle och Iddes namn""



                                                                Iddes namn
                                                       Valles namn