Droppens berättelse - fortsättning följer...

 

Idag hade vi pratat om namn på barnens egna berättelser och vi kom tillsammans fram till att den andra berättelsen kan heta " Läskig saga", medan den tredje fick namnet " En bra saga". Barnen fick möjlighet att uttrycka sina förslag på titlarna, som ledde till att vi röstade fram de mest intressanta. Här synliggör vi demokrati och inflytande, vilket enligt Läroplanen för förskolan (Lpfö, 18, s.14, 2018) ska ligga till grund för planeringen av utbildningen. 


Här nedan följer sagorna....

                                            LÄSKIG SAGA

Barnen hittade en fot och sedan har dem gått och hoppade och sprang och cyklade på en skog. Det var ett lejon som kan springa snabbt som en blixt och sedan krockade han på en sten. En klocka snurrar på stenen och springer i väg, på låtsas, från en pojke och flicka, och sedan simmade klockan till en delfin. När dinosaurien kom då var han en kompis med barnen och sedan har barnen åkt på hans svans, då flög han till rymdraketen och tog den i sönder. Flygplanen kör på låtsas och sen landar den på stjärnan och går i sönder. Yxan flyger i väg och hugger på ett träd, då kommer ett hat och trillar ner i en sjö. Nyckel öppnar en dörr och slår sig på näsan och sedan flyger den i väg till havet.


                                                      EN BRA SAGA

En cowboy hittade en klocka och sen sprang hans häst i väg att dricka vatten från en flod. I floden bodde en delfin som använde ett hat för att fånga något. Cowboy tog av sina strumpor, för att det var natt och han skulle sova. Lejonen kommer fram till vagnen och skrämmer cowboy, och så sprang cowboy i väg. Lejonen hoppar upp på flygplanen och den landar på en bil och sedan går dem i sönder i flera bitar. En hel flock med dinosaurie kom och dem bråkade med andra dinosaurie. Yxan tog i sönder trädet och den ramlade ner på huset och människorna blev överraskade. En pojke klarade sig i huset och han gick ut för att kolla vad hände med huset , och han öppnade dörren med nyckel för att dörren var låst, men han kunde inte öppna dörren för nyckel var borta, då gick han ut genom fönster. Människorna i huset såg att det var ett träd som vältes.


Trevlig lässtund!