Barns delaktighet och inflytande

Vi har fåt ett brev från Olivia att denna veckan är favoriträtt önskevecka. Detta innebär att barnen får rita eller skriva sin favoriträtt och stoppa teckningen eller pappret in i den magiska önskelådan utanför köket.
Varje barn har fått möjlighet att uttrycka sig i sin teckning och därefter har barnen lagt  sin teckning i lådan.
                                                                                           
                           

          



Barn har rätt till delaktighet och inflytande. De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger uttryck för ska ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av utbildningen, Lpfö/18

För att utbildningen i förskolan ska ta sin utgångspunkt i läroplanen samt barnens behov, erfarenheter och det de visar intresse för, har barngruppen bestämt utflykten idag, platsen och vad det ska tas med. 

Så fort har barngruppen sett att solen skinner upp och att den blå himlen lyser , tyckte de att det är dags att gå på picknick. De har önskat att gå igen till den högsta kullen och få den härlig utsikten uppifrån.
Tillsammans med Regnbågens avdelning har vi gått till kullen.  I picknick korgen packade vi  frukt, smörgåsrån och vatten. Upp och ner har vi sprungit i backen . (kom alla mina små kycklingar) lekt vi också.