En härlig solig dag i naturen


I läroplan för förskolan står det att vi ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för sin egen roll i naturens kretslopp och utveckla sitt kunnande om växter och djur. Därför är det viktigt att vi pedagoger erbjuder barnen rika och varierande naturupplevelser i olika sammanhang. vi pedagoger måste inte kunna allting men vara med och väcka barnens nyfikenhet och tillsammamans med barnen upptäcka och undersöka. Genom naturupplevelser stimuleras barnens olika sinnen och i vårt samspel med barnen skapar vi sammanhang genom konkreta naturupplevelser.

                               vad säger forskning om undervisning utomhus?
"utomhus skapas, genom att upplevelsebaserat lärande där alla sinnen aktiveras, ett lugnare lärklimat än inomhus. Vi inte bara ser utan smakar, luktar, känner och berör. kunskaperna går in via hela kroppen och blir mer bestående och hållbara. (Anders Szczepanski)

Vi avslutade veckan med en härlig utflykt till skogen, där fick barnen undersöka, forska naturen och nya platser i skogen samt öva på sin grov motorik. 
En härlig upplevelse med ändring av årstiden, fjärilar, fåglar, bien och flugor och massa annat såg och hörde vi. årens natur fångade barnens uppmärksamhet och det kom upp diskussioner om trädens noppar, blommor och insekter. 
Absolut är det den bästa att ha en mysig picknick ute i naturen.
Lunchen , frukt , grönsaker och dricka hade med oss. 




                                                                 vi leker  dragkamp leken:)
                                                     vi äter fiskburgare ute i naturen:)
                                                     en lång pinne kan vara en buss:) vi åker buss.
                                                                  vi bygger en bro:) 
                                                            Vi spelar musik med pinnar 
                                                        Vi tittar på ankorna:)