Droppens besök till Malmö museum!


Onsdag den 25/5 hade vi den fantastiska möjlighet att åka en buss till stadens vackra museum och utnyttja tillfälle att vandra genom den gröna trädgården i bakom liggande parken. Spänningen inför utflykten kändes redan dagen innan och vi pedagoger hade försökt att besvara alla nyfikna frågor som kom utifrån barnens intresse att skapa en bild om det framkomna utflykten.





Den efterlängtade resa gav oss många nya upplevelser som uppkom spontant utifrån de miljöer som vi vistades tillsammans i.  Utanför museum hade vi sett en alldeles vackra, vita svan som vinkade blygsamt mot barnen och strävade efter deras uppmärksamheten.


Museums utmaningar ökade möjligheter till intressanta samtals ämne och bjöd oss aktivt in i sina magiska miljöer som förtrollade om och om igen... Promenaden genom museums akvarium hade påverkat barnen att utbyta sina tankar spontant..."Titta, den här stora fisken...!", "Den rör sig, den är äkta, den lever...".


Ombyte av miljö var en naturlig val efter museums utmaningar, eftersom bakom den gamla slottet ligger den vackra trädgården med alla sina gröna, fina och färgglada växter.




Tack för den här veckan!