Utflykt till Malmö museum

 Blixten barn har varit på en utflykt till Malmö museum. En upplevelse som är full av utforskande har vi haft idag.

Utflykten har börjat redan när vi hoppade på bussen. Högt uppe på bussen har vi haft ett bättre utsikt, lite annorlunda än bilen,  då har vi haft många samtalar , funderingar om allt som vi ser uppifrån.

Vi har promenerat till parken bredvid museet där hade vi haft en lunch picknick, lyssnat på fåglar, vinden blåst samt träffat olika kråka arter. 

Barnen har varit jätte nyfikna och taggade till att komma in till museum, olika erfarenheter har de med sig samt förväntningar av besöket. Utifrån det hade vi inte hunnit med att vara på alla delar. Vi  kunde utforska både akvarium och färg/ form huset denna gången.

Barnen fick möjlighet att utforska och upptäcka på olika sätt. De fick bland annat lyssna på djuren / fiskar hur de låtar med hjälp av hörlurar, hoppa in hajens mun, krypa in i och komma ut från ett annat håll. sitta och glida på en låstas orm osv.

Det har varit en härlig dag för barnen, uttryckte sig;" det var roligt, vi måste komma hit igen, vi ska åka buss, när kan vi titta på bilarna, jag har varit här när jag var liten, det är mega stor ödla, titta många blommor, många många bilar ..."