Plantera om, pyssla , läsa, teckna! Så mycket man kan lära sig om plantering!

Barnen kan nu använda sina krukor och plantera. Den här veckan planterar vi paprika.  Barnen kommer ihåg hur man planterar. De lägger jord i krukan. Denna gången lägger dem ingen frö men en paprikaplanta som vi planterar om: sätta fingret i jorden, lägga rötterna i hålet och lägga jord runt plantan. Nu vattnar vi! Var ska krukan vara frågar pedagogen. Barnen svarar "i solen!": Barnen vet att växten behöver jord, sol och vatten för att växa och må bra.

Denna veckan fortsätter vi med högläsning om "Castor odlar". då tecknar vi med Takk, orden " Castor (bäver. castor är fransk ord som betyder bäver), plantera, böna, låna, spade, kruka, skål, vit svart och vän".





Parallellt tittar vi på ett program som heter " Äta löv och bajsa jord" på Ur play. Programmet förklarar hur jord skapas. Daggmaskar och andra kryp och djur som "jobbar" för att skapa jord. Barnen lär sig om hur viktigt det är att ta hand om våra natur och insekter. 



Fjäril, nyckelpiga, blomma och många fina figurer skapas i samband med vår plantering. Det kommer att bli skyltar till våra paprikaplantor. 





Rörelse i en liten grupp: barnen tränar på balans. Och mycket roligare det är att kunna räkna med!