Skapande & plantering på G!

Barnen har visat intresse för blommor och växter ute på gården. Vi har tillsammans pratat om återvinning och sophantering i samband med plocka skräp före veckan. Vi pratar nu om hur man skapar jord  och vad är kompost och vad man kan göra med återvinning.

Vi med barnen återvinner mjölkkartonger och skapar krukor i syftet till att plantera i dem.

Barnen visade intresse och nyfikenhet i projektet. Spännande vid blandningen (färg, sand och lim)

”Varför blanda sand och lim?” frågar ett barn. Pedagogen förklarar att på det sättet fastnar färgen bättre på mjölkkartongen och att det blir tjockt och hårt som en riktig kruka. Vi visar bilder på hur en kruka ser ut och vad man gör med det. Barnen tyckte om att blanda ihop och målade krukor med färger som de fick välja själva.

Efter skapandet av krukor planterar vi! Barnen är nyfikna och koncentrerade under processen ( fylla i krukan med jord, strö ut fröar och vattna). Vad ska det bli?

Notera att aktiviteter sker i 3 grupper i syftet till att utföra en effektivare undervisning. Pedagogen får möjlighet att se det enskilda barnet. Dessutom kan lättare dela med sig i aktiviteten.










(krasse). Spännande tycker barnen!

I samband med projektet fortsätter vi prata om återvinningen vilket barnen tycker om och pratar om i barngruppen. vi stöder projektet med små filmer och berättelser om plantering via Ur play som till exempel "Håkan & Berit"