Droppens upptäck på Kryddgårdsparken!

Utflykt till Kryddgårdspaken har gett barnen möjlighet att lära känna en välkänd lekplats utifrån en annan perspektiv, eftersom vi har packat med oss våra digitala verktyg (lär platta och mikroägget), och ett utforskande lek kunde börja som fort vi kom fram till parken.  


Mikroägget

Utmaningar hittade vi i barnens nyfikenhet kring natur och insekter, som hade orsakat till att vi erbjuder barnen möjlighet att fördjupa sin förståelse för människans samlevnad med djur och natur. Sedan har vi uppkopplat vårt mikroskop till lär plattan kunde barnen påbörja med sina upptäck som hittades i gräsmattan eller under stora klätterställningen. 
En "törstig larv" som gömmer sig i det gröna mattan - barnens upplevelse av de små varelser 

Barnens intresse uppmuntrades med engagemang i att vi försöker tillsammans närma oss till de småkryp eller till de vanliga vår blommor som växer i stora gröna gräsmattor. Dokumentation har barnen gjort efter sina egna upptäck med hjälp av lär plattan, som uppmuntrades tills vidare utforskning av lekplatsens möjligheter. 
Maskros


Dubbelfoting

Prästkrage

Läroplanen för förskolan 18, 2018, s14.: " Förskolan ska ge barnen förutsättningar för utveckling av förståelse för naturvetenskap, kunskap om växter och djur...".