REGNBÅGEN - En GRÖN uppgift!


Idag var det en perfekt dag för att ta oss in i den grönskande omgivningen utanför förskolans gård och besöka den enda magiska lekplatsen i vårt område, den strålande "Magi lekplatsen"! Utanför förskolans grind väntade på oss den GRÖNA monster och gav oss en GRÖN uppgift! 


En varelse med rytmik fylld röst fångade vårt nyfikenhet efter den GRÖNA färgen i omgivningen på vägen till lekplatsen. Den långa promenads sträckan förvandlades plötsligt till en GRÖN uppgift! Ostörda tankar kom som blixtar, medan blickar förvånade sig av mycket grönska och rörelse glada fingrar pekade mot gräs, träd, buss, löv, buskar. Orden samsades, krockade och dansade ... "Titta, där, där... är ett grönt, ett grönt...där på skylten..."!


Den grönaste uppgiften fortsattes i glada takten efter den GRÖNA jakten!
 

En GRÖN soptunna upphittades alldeles själv bland de andra svarta! "Jag har en svart hemma...min är brun, men min är också grön...", tankarna delades mellan barnen, medan bakom hörnan hördes ett starkt ljud som lät lika samma som ett spricka i ett glas. Vi tittade med förväntansfulla blickar på en sophämtningsbil! 
"Dem hämtar sopor...och sen kör de och sorterar, och gör soporna till något annat..."! Barns miljö medvetna tankar utformade samtal om hur kan det GRÖNA stanna GRÖNT länge och väcka många andra GRÖNA tankar!