En spännande vecka


I tisdags hade Supermansgruppen ett gymnastikpass  på droppen i "vår nya miljön." vi tränade motoriken och övat på kullerbyttor, gå balans, krypa i tunnel o.s.v . Under denna tiden har Pokemongruppen skapat med den gråa leran utifrån vår temabok Kurran och Pigan. 

I onsdags hade skolgruppen haft sitt träff inne på droppen. Där fortsatt vi med vår experiment som vi påbörjat föra onsdagen. Barnen fick se och känna på isbitarna och reflektera över vad som händer om de håller isbitarna i handen. 
På uppe vilan har vi fortsatt med vårt arbete kring  miljö hållbar utveckling och lärande därför har vi tittat på en återvinningsprogram, programmen visade vad som händer efter man sortera soppor, var de körs till, vad det kallas för och hur och till vad soporna återvinnas. 
                                                                    


I torsdagen hade fem åringar stannat inne en stund och arbetat med Kurran och pigans kort som vi har skapat själv. Barnen fick sätta korten i rätt ordning och återbäretta händelse i sagan . där får barnen möjlighet att förstärka sin förmåga för återberättelse.  
     


                                                   

 

Vi kan inte glömma pulkaåkning. Varje intresserad barn har fått möjlighet att åka och få stöden och hjälpen som behövs. Barnen är väldigt fantastiska på att vänta på sin tur, hjälpa kompisar och visa hänsyn till andra kompisar som behöver sin tid innan de åker.

Vi har avslutad veckan med utflykten till planetlekplatsen. som vi har lovat barngruppen att vi kommer gå iväg en gång i veckan , med syfte på att barnen får känna trygghet till sin närmiljö, lära sig mer om vårt område, olika nya platser samt platser som nära hemmet, lära sig trafik regler, träna motoriken osv.

                                   



Önskar er en riktig skön helg