V3: Kurran & Pigan räddar en liten. igång igen!











Den här veckan sätter vi igång med vårt projekt " Kurran och Pigan räddar en liten". I små grupper, håller pedagogen högläsning och bläddrar igen sidorna som vi har redan läst. Vi gör en sammanfattning med barnen vad som har hänt i sagan. Efteråt diskuterar vi om deras bo. Hur bor Kurran och Pigan? Var bor de och vad är det för bo de lever i ? " Stubben!". Vi samtalar; samt har pedagogen påbörjat ett byggprojekt: Stubben. Barnen kommer på att den behövs målas för det är bara kartong. Vi målar  tillsammans. Sedan klistrar vi tapet " inne" (barnens ord för att uttrycka inomhus). Vi analyserar via boken , att det behövs möbler; en grupp kom på att man kan bygga möbler med lego. fullt fart då! då sätter vi igång och bygger på.

"– intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa
förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form." Lpfö.18.