Nytt År, nya tag, full av glädje och möjligheter!

Hejsan och god fortsättning till er där ute!

Vi startar  2021 med glädje att träffas igen. Fullt med energi, fria lekar och samspel under dagen,  vi har börjat sätta igång våra dagsrutiner med hjälp av samlingar: Hej sången; räkna hur många vi är; frågan om hur vi mår,  hur var ledigheten...Vi förklarar och förbereder oss inför planerade och spontana aktiviteter. Vi påminner varandra om reglerna som finns för att fungera i grupp såsom hur viktigt värdgrunden är för att kunna vara tillsammans. Vid uppe vilan använder vi digitala verktyg som projicering av olika  UR play program som hjälper barnen att få konkreta exemplar och förstå. Vi har just nu fokus på värdegrund  programmet som heter " djuren på Djuris" som barnen gillar väldigt mycket .Vi pedagoger använder programmet som exempel när det kommer samma typ av konflikt på avdelningen.
Vi har  börjat titta och reflektera över  programmet  "Veta & teknikpatrullen" eftersom många barn är intresserade av bygga saker just nu ( bygga banor med klossar med bygga med Lego, magneter...). vi fortsätter med programmet "lässugen" och pausar i mellan för att barnen reflekterar och analyserar ord och uttryck.. Därmed barnen lär sig att räcka upp handen, lyssna på sin kompis och vänta på sin tur. och komma till tal, våga uttrycka sig framför andra.












Vi  glömmer inte att vara ute så mycket som möjligt för att minska smittspridningen. Vi håller våra rutiner så som tvätta händerna och använda olika rum då barnen får mer utrymme för lek och vädrar rummet så mycket om möjligt. För att barnen ska kunna ha lika ha roligt och göra olika aktiviteter, så skiftar vi med utevistelser, innevistelse och små grupper.