Två utflykter på en vecka

Hej på er!
Så mycket har vi hunnit med denna veckan.
Som många av er vet att barngruppen har visat intresse för miljö, hållbar utveckling och olika sopor och källsortering.Vi har varit på utflykt i tisdags med tanken att besöka återvinningsstationen som är nära järnvägen. Då fick vi reda på att den blev flyttas till kyrkby område :(, men vi fortsatte till en lekplats istället och lovade barnen att vi skulle gå dit denna veckan.

I onsdagen när skolbarngruppen har varit i sin träff , delade vi oss i två grupper. En grupp fick undersöka material i vatten , olika former, färg, tung, lätt, sjunker och flyter . Medan den andra gruppen har arbetat med temaboken genom att sätta bokens bilder i ordning utifrån bokens händelse . Barnen fick återberätta, beskriva olika bilder, upprepa nya begrepp som de har lärt sig.
Gympapass har vi också haft på uppvilan i vår nya lärmiljöer uppe på avdelning gamla droppen.


Idag har vi varit på återvinningsstationen . Vi har tittat, samtalat och reflekterat kring varje sorteringstunna, vilka sopor kastas i, vilken håll form tunnan har och varför!!! Men där har vi också hittat en klädinsamlingstunna som många barn har delat med sig av sin erfarenhet .

Det är härligt att se hur den nya generationen utvecklas och medvetenheten om hur viktigt att hand om miljön .