Regnbåge - Jakt efter färger utomhus!


Regnbågens kreativitet och fantasi har inga gränser och vi fortsätter med att utforska färger både inomhus och utomhus. Kreativiteten sätts på prov varje dag i vår ateljén, där den färgglada magi skapas. Nya utmaningar hittar vi i barnens egna intresse efter estetiska uttrycksättet och följer aktivt in barnens initiativ i urval av färgutforskning. 

Inspiration till skapande med den blåa färgen kom utifrån barnens spontana önskemål, vilket hade vi uppskattat och erbjudit en målning som resulterade med en himmelsblått tavla, där moln och fåglar omfamnar varandra. 

I vidare samtal med barnen om den konstnärliga skapelsen kom vi tillsammans på att försöka upphitta den blåa färgen utanför förskolans väggar och i en promenad till lekplatsen "Lekrutan"! 


Barnen började jakt efter den blåa färgen nästan direkt och pekade ut mot fönstret för att uppmärksamma på en flygplan med blåa detaljer som flög i den klarblåa himmelen. Redan i början blev vi överraskade med barnens förmåga att uppmärksamma detaljer på en objekt som var väldigt långt bort ifrån ögats betraktningsfokus.

Som vi gick vidare blev vår promenad roligare och roligare! Vi hittade upp flera olika samtalsföremål i samma blåa färg som: 

Blåa-bären

Blåa prickar

Blåa bokstav



Blå trafikskyltar