REGNBÅGEN - På väg till "Magi lekplatsen" upptäcker vi...

Tisdag var en perfekt dag för att påbörja med en liten utflykt till "Magi lekplats" och upptäcka rikedom av våra närmiljöer. De närmiljöer som barnen möter varje dag på väg till förskolan i en promenad, cykeltur, åktur med buss kan vi utnyttja i ett lärande syfte. 



Korta promenader bjuder på utforskning av trafikskyltar, geometriska formar, belyser träd som omringar parken eller stenar som vi upptäcker på marken. Upplåsta grindar och skyltar med bokstäver väcker nyfikna tankar och utformar roliga samtal medan blickar på de rusande bussar överraskar glada blickar. Vår promenad blev en upplevelse som skapar erfarenheter!



Plötsligt kommer vi till en lysande grön omgivning, där naturen förtrollar oss med sin magiska skönheten och väcker ännu mer spännande blickar och upprepande: "Ankor, ankor, ankor...", "De är svarta." "Där är en vit..."! "Jag ser en ankunge, där, där..."!



Vi stannar upp en stund och bara betraktar de vackra fåglar...vår promenad blev en upplevelse! Våra upplevelser leder till en erfarenhet och våra erfarenheter leder till en kunskap!

LPFÖ (2018, s. 13) " Förskolan ska ansvara får att barnen får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper."