REGNBÅGENS JAKT!


I veckan har våra äldsta barn från Regnbågen och Blixten fått möjlighet att uppleva en interaktiv föreställning på "Kulturhuset Mazetti", som bearbetade begrepp "HÅL", genom att använda sig av dans, musik och rörelse. Barnen fick pröva sig fram i tre iscensättande rum genom att sätta sin kropp i rörelse och använda sig av sin fantasi förmåga för att uttrycka förståelse för det benämna begreppet.

Den utmanade föreställning hade inspirerad våra barn att sprida sin glädje vidare till andra barn på avdelningen och då hade påbörjat vår egen jakt efter hål i våra närmiljöer. Första utmaningar har vi hittat precis utanför avdelningens dörr och blev överraskade med många "HÅL" på förskole gården.


En stor kanin hål!

En liten kanin hål!

Hål i sandlådan upphittades!

"Vem gjorde hålen i sandlådan?" - med glimten i ögat ekade gården av barnens uppfrågande ansiktsuttryck!?! 

Dagen efter fortsatte vi jakten efter "HÅL" i promenaden till en välkänd lekplats! På vägen möts vi av fängslade upplevelser!

  
             Hål i soptunnan!



                               
Ett hål i en stubbe!
"Vem bor där inne?!"





Samtal efter samtal och kom vi till slut och så där hade våra dagar sågs ut!
 
Utmanande veckan har vi förstått som möjlighet att skapa förutsättningar för utforskning utifrån BARNETS PERSPEKTIV  och fångar erfarenheter genom det upplevda, men samtidigt skapar ömsesidigt respekt mot kunskap som är ofrånkomlig!


Tack för den här veckan!