Dags att börja skolan hösten 2021?


 

För en del av barnen på förskolan är det en spännande tid som väntar, med skolstart hösten 2021. För att denna övergång ska bli så bra som möjligt finns en gemensam samverkansplan att utgå ifrån, för förskola och skola. Nedan följer en ungefärlig tidplan för hur denna samverkan och övergång är planerad, med reservation för ändringar av upplägg utifrån covid-19: 

Årsskiftet dec 2020/jan 2021 - information om det allmänna skolvalet delas ut på förskolan. Det kommer även att gå att läsa mer på förskolans blogg samt på www.malmo.se

Januari- samtliga vårdnadshavare med barn aktuella för skolstart, får ett brev hemskickat med information om hur man går tillväga när man väljer/önskar skola.  

Januari/februari- genomförande av lärandesamtal på förskolan, där möjlighet ges att även lyfta eventuella tankar och funderingar kring skolstart. För barn som utifrån individuella behov behöver ett särskilt överlämnande till skolan för att möjliggöra trygg övergång, förbereds detta överlämnande tillsammans mellan vårdnadshavare och medarbetare. 

Mars/april- vårdnadshavare får besked om vilken skola ens barn har blivit placerat på. Några veckor senare får förskolan även denna information.

April/maj- den information som är överenskommen mellan enskilda vårdnadshavare och förskola, överlämnas till berörd skola. Detta för att underlätta för skolan i sina förberedelser och i deras arbete med att göra gruppindelningar och sätta samman skolklasser.

Den 3 juni, mellan klockan 9.00-11.00 är det inskolningsdag på aktuell skola, för barn och vårdnadshavare. OBS, med reservation för ändrat datum.

Juni- besked om klassindelning.