skolgruppens träff på onsdagar.v46.

v43&46

Tillsammans med barnen har vi haft samling med namn presentation och rörelse till. Sedan lekte vi fruktsallad lek med hjälp av rock ringar. Barnen står i var sin ring. Ett barn är ledare och ställer sig i mitten. De andra är frukter ( äpplen, apelsin, banan). Leken börjar när ledaren ropa ”alla äpple byter plats!” och då ska alla äpplen flytta sig och bytta plats samtidigt som ledaren ska försöka hitta plats i en ring. Och om ledare ropar fruktsallad då ska all springa och bytta plats samtidigt. V46 upprepade vi samma lek och adderade vi rörelser i leken( hoppa på ett ben, gå baklänges, på sidan…)

Syfte: samspel, gemensamma lekar med regler. Följa instruktioner, utveckla sin språkförståelse. Sammanarbeta, träna sin motorik, träna  memorering.

”– nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

– förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler.”

Lpfö18.



V43 &46

Tillsammans med barnen introducerar vi en mattelek där barn fick var sin siffra på en lapp och ställa sig i ordning efter siffran. Efteråt räknar vi högt tillsammans på svenska. Sedan ville barnen räkna på engelska samt spanska och arabiska.

”– både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,

– utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk och kommunikation samt matematik.”

Lpfö18