Håll Sverige ren!

 


Som en inledning i skräpplockarveckan har barnen på Droppen påbörjat med att rensa vårt stora gård från fram liggande skräp som hamnar ibland hos oss på grund av kraftiga vindar. I solskens glimtar har vi tillsammans uppsamlat tre påsar av olika typer av skräp (papper, plast, textil). Upphittat skräp kommer vi att använda i skapande aktiviteter senare i veckan, och med syftet att fördjupa oss i utveckling av barnens medvetenhet kring hur deras handlingar kan påverka miljön. (Läroplanen för förskolan 2018, s. 15).  

Under veckan kommer vi att skapa tillfällena, där vi kan med hjälp av samtal och konkreta handlingar  med barnen kring begrepp "återvinna" utveckla deras förståelse för den befintliga begreppet och uppmuntra medvetna handlingar som hjälper till att barnen förstår människans roll i naturenskretslopp.

 

De medvetna handlingar har barnen dokumenterat själva med hjälp av en kamera vilket resulterade med att skapa en hel album av bilder som vi kommer att presentera under kommande dagar.