V.16 vi bygger , vi skapar, vi samtalar!

Hej allesammans,
Den här veckan går redan mot sin slut. Det går alldeles för fort! Här kommer några bilder som visar hur barnen använder sin fantasi, skapar och utvecklar sina förmågor så väl i språk och fin motorik. Några av dem visar hur barnen skapar tillsammans en sandslott, samt kommer överens om hur den ska byggas, hämta naturmaterial på gården och samarbeta.
Vi passar på med en liten bild om ett pedagogiskt program på Ur play som är anpassat till förskolebarn och berättar sagor med TAKK ( tecken som stöd). Den här veckan har vi lyssnat och tittat (med fokus på olika ord och tecken) på sagan "leka" och "Morgans morgon" under vår uppe vila. Vi passar på och tar en lugn stund där barnen kan slappna av (avslappnings musik och saga) och återhämtar sig från alla aktiviteter.
NB: sista bilder visar hur barnen leker med sina "ipad" ute på garden. " vi ska upptäcka världen!"säger dem. :)
Ha en trevlig helg!
Hälsning från Regnbågen.








förskolans mål:
"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:
– nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
– fantasi och föreställningsförmåga,
– intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa
– förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans." Lpfö 18.