Vad hände med "gummiägget" !?

  Förskolan ska skapa förutsättningar för barnen att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter, idéer och tankar med hjälp av olika uttrycksformer, därför är det viktigt att ge barnen tid, rum och ro att hitta på lekar, experimentera och uppleva".( Lpfö/18)


 

De har sett fram emot att öppna locket och känna på ägget. 

Vi har haft en spännande process efter vi gjorde experimenten med barnen. De har varit nyfikna och kollat på burken dagligen. 

 Många frågor och funderingar såsom; "varför det ser ut så här?, hur länge ska vi vänta på det? ska färgen ändras? är det bebis ägg? det luktar inte starkt när locket på! 



 


När vi öppnade burken då har vi träffat med en super stark lukt som kommer inifrån och såg vi vätskan har en annan färg.


 


  Skalet är kvar men den var jätte mjukt och tunt. 

 

 

  Tyvärr blev det inte som vi har planerat för "ett gummiägg",  men däremot misslyckandet har väckt många reflektion frågor hos barnen om varför det har inte blivit ett gummi ägg!!

 " Det stod länge i burken", "Det var varmt inne", " Det är för ljust, det måste vara i mörkret", " vätskan är för stark"..

Huvud syftet är att ge barnen möjlighet att fundera, tänka, uttrycka och förmedla sina tankar. Det var härligt att lyssna på deras kloka lösningar och intresse att vi ska fortsätta experimentera.