Höst skapande och naturmiljö utforskande

 

I koppling med läroplanen och barnens intresse har våra kreativa barn varit erbjudna att skapa och visa deras kunskaper genom att måla PUMPAR och HÖST TAVLA.

Barnen fick välja vilka sort penslar de ville måla med (smala eller tjocka). Under tiden har vi haft samtal om orange färg och pumparna.





Barnen har skapat en härlig höst tavla då har de målat med olika färger och limmat löven som vi har samlat när vi var på utflykt. Under tiden har vi haft samtal om årstider och löven blir gula och fallar ner i hösten. 



Barnen ska ges tid, rum och ro till eget skapande. De ska få möjlighet att utforska, reflektera kring och beskriva sin omvärld (Lpfö 18).


Vi var på utflykt i torsdags då cyklade vi el cykel, barnen satte sig i lådan och  upplevde en härlig känsla då  man såg  glädje på deras ansikte. Syftet var att barnen får möjlighet vecka nyfikenhet  att utforska när- och naturmiljön och öva grovmotorik genom att leka och röra på sig  i lekplatsen. Vi hade samtal under tiden om nedfallna löv, om traktorn vi såg när vi var på väg till lekplatsen. 





Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet  att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer (Lp2fö 18).