Skapa och bygga bokstäver


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 
nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära, förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap(Lpfö 18)

Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman. Därför vi på Blixten lägger stor vikt att stimulera barnens språkutveckling, genom att uppmuntra och ta tillvara deras nyfikenhet och intresse för att kommunicera på olika sätt. På blixten erbjudas barnen en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter, spela olika spelar, rim och ramsor, lek med bokstäver och bygga nya ord.

På Blixten visa barnen stort intresse för bokstäver, de skapar bokstäver genom att använda olika material som klossar, lego, lera, kaplastavar och plus-plus. Även när vi är ute i naturen hittar barnen pinnar som ser ut som en bokstav.  Vissa barn har redan börjat uppmärksamma vilken bokstav deras namn börjar på. Vår tanke är att fortsätta utveckla det begynnande intresse hos dessa barn samt väcka nyfikenheten hos de som de som ännu inte intresserat sig.