Vinden: Skapande med det gröna monstret

 Hej!


Förra veckan har vi skapat gröna monstret och även läst boken om det gröna monstret. Utifrån boken så skapande vi tillsammans med barnen. Efteråt läste vi om det gröna monstret, det var spännande att höra deras tankar det var vissa som pratade om vad de såg på bilderna "titta fröken gröna monstret borsta tänder också" och vissa barn visade med kroppsspråket. 

Vi har delat barnen i mindre grupper för att skapa gröna hus till det gröna monstret. För att skapa de gröna husen till monstret har vi använt oss av mjölkkartonger, grön målarfärg och pensel. Genom att måla på mjölkkartonger, fick barnen uppleva att måla på annat sätt än vad de är vana vid. Vi kommer att fortsätta att arbeta med det gröna monstret. 




"Barnen ska ges, rum och ro till eget skapande. Barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material." LPFÖ18

I fredags har vi varit på planet-lekplatsen, på väg dit så besökte vi ankor. Så där stannade vi en kort tid och pratade om ankor med barnen så sade de "de bor i vatten, titta där är mamma och pappa". Sen fortsatte vi att bege oss mot planet-lekplatsen med syfte att utflykten ska ge barnen möjlighet att öva på sin motorik. I fredags fick barnen träna på sin grovmotorik genom att gå, hålla balans, klättra och springa upp och ner i backen.

I Lpfö18 står det följande kring lära och leka utomhus;

att barnen ska få möjlighet att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära.

Samt att utveckla sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktig det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande