REGNBÅGEN - HÖGLÄSNINGS KOJA!



I sammanstämningen med läroplanens intentioner följer vi upp och tar tillvara på barnens intresse och nyfikenhet och erbjuder vi barnen stimulerande, inbjudande och tillgängliga miljöer med åtanken i skapa förutsättningar som kan på bästa möjliga sätt främja barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. (LPFÖ, 18, 2018, s.5)


Inspiration för att bygga upp vårt högläsnings koja upphittade vi i barnens spontana lek som kom utifrån utforskning av roll utbyte i ett av våra rum, som inbjuder till växlande lekar. För att kunna erbjuda barnen meningsfulla, men, framförallt lekfulla miljöer har vi observerat barnens lek i det angivna rummet, vilket resulterade med återskapa en miljö som inbjuder till utforskande, fångar intresse och nyfikenhet, men , framförallt har leken som huvudsakliga formen i åtanken.


Kojans huvudsakliga funktion inbjuder till interaktiv högläsning, som i kombinationen med musik instrument och ljus får den utforskande karaktären och blir en multifunktionell mötes plats för barnen, där högläsnings upplevelsen förstärks med barnens aktivt deltagande i det uppkomna leken med erbjudna boken.