Biträdande rektors arbetsuppgifter

 Vart lite tekniskt strul med bloggen i fredags så här kommer biträdandes sista inlägg för blogg-in veckan :)

Som biträdande rektor har man ett väldigt brett och roligt uppdrag med många varierande arbetsuppgifter. Som beskrevs i förra inlägget så handlar det till största del om medarbetarna och bemanningen på förskolan. Andra arbetsuppgifter kan tillexempel vara

-       Materialet ”Trygg och säker förskola”, vilket är förvaltningens rutiner kring förskolan och barnen. I detta material hittar man till exempel rutiner kring vistelse utanför skolan, inrymning och utrymning, hantering av barnkort och barn med skyddad identitet och många fler rutiner.

-       Systematiskt brandskyddsarbete – som biträdande rektor går man 4 gånger om året en brandrond där man kollar så att brandsläckare fungerar och att allt fungerar som det ska samt att det inte finns risker för brand. 

-       Olika typer av ronder – detta för att få syn på saker i verksamheterna utifrån en säkerhetssynpunkt både för medarbetare och barn.

-       Felanmälningar till vaktmästare allt som inte fungerar som det ska eller är trasigt anmäls till förvaltningens vaktmästare som sen fördelar uppgifterna till lämplig instans som reparerar, lagar eller byter ut det som felanmälts.

-       Schemaläggning – Medarbetares schema, där man ska försöka anpassa så att medarbetare finns på plats när flest barn finns på plats samt andra parametrar som ska anpassas i schemat exempelvis reflektionstid osv.

-       Rehabilitering av medarbetare – förvaltningen har ett system för att följa upp korttidsfrånvaro samt sjukskrivningar. Förvaltningen kan också ta stöd av feelgood.

-       Inköp och budget – Förskolan har en budget som man utgår ifrån. Som biträdande har man koll på denna och hjälper rektorn att lägga budget för kommande år. Vi har också ansvar för att beställa och följa upp budgeten under året.

-       Medarbetarsamtal/lönekriteriesamtal – under året har biträdande rektorer dessa samtal som tar en stor del av arbetstiden under en specifik period.

-       Arbetsmiljö – Som biträdande rektorer är vi delegerade arbetet kring medarbetarnas arbetsmiljö på förskolan.

Hoppas att man som vårdnadshavare har fått en liten inblick i vad vi gör om dagarna.