Hur planerar jag maten?
Som kock på Solglimtensförskola står jag för planeringen och tillagningen av frukosten,
lunchen & mellanmålen och i det här arbetet har jag ju även riktlinjer som
jag måste förhålla mig till och sedan skapar jag menyerna efter dessa.
Barnen har en viktig roll i mitt arbete, deras delaktighet och inflytande är viktigt, för det
är dom som ska äta maten jag lagar, för att må bra, växa & utvecklas.
Min matlagnings
inspiration kommer från mina många år som skolkock, men även sociala medier är
en stor inspirationskälla.
Min vision är väldigt enkel att
laga mat från grunden, som är näringsriktig & god.
Två
riktlinjer som jag arbetar efter:
ÄT
S.M.A.R.T är en policy i Malmö stad:
Följer livsmedelsverkets
riktlinjer på www.livsmedelsverket.se
Mitt menyupplägg
ser ut så här:
Frukostbuffé
serveras varje dag, för att barnen ska få välja vad de tycker om att äta till
frukost.
Lunchen:
Soppa serveras
1 gång i veckan
Fisk
serveras minst 1 gång i veckan
Maträtter
från olika kulturer & mer vegetariskt
3–4 sorters
grönsaker till lunchen. Grönsaker efter säsong & mer ekologiskt
Mellanmålet: Varierat mellanmål varje dag.
Sopp dagar
serveras alltid ett matigare mellanmål.
Hoppas detta
blogg inlägg ger er en bättre inblick i mitt dagliga arbete i köket/ Sara