Hej!

Jag har under perioden 1 oktober till den 28 februari äran att vara tf rektor för område C8, dvs förskolorna Solglimten, Diamanten, Lillstjärnan, Linbäret och Svängedammen. De första tre veckorna i området har jag fått ta del av den fina utbildning och undervisning som förskolorna erbjuder och jag gläds åt att få inspireras av projekt utifrån skönlitteratur, inspirerande lärmiljöer och spännande blogginlägg.

Förskolorna i området har under pandemin arbetat intensivt med att utveckla undervisning och utbildning utomhus. Tillexempel har det inomhustypiska materialet hittat ut och personalen arbetar mera aktivt för att vara härvarande närvarande i barnens lekar och aktiviteter.

Förskoleområdets samarbete med biblioteket i Oxie kring ”Kapprumsbibliotek” fortlöper. Låna gärna de bokpåsar som hänger i kapprummen. Tillsammans med biblioteket vill vi medverka till en positiv syn på läsning, främja språkutveckling och skapa goda förutsättningar för framtida lärande. Från och med den 20 november, då vi firar barnkonventionens dag, kommer förskolorna i Oxie att ställa ut barnens konstnärliga alster utifrån barnkonventionen på Oxiebiblioteket. Varmt välkomna dit!

Ett områdesgemensamt utvecklingsområde är Digitalt meningsskapande. Fokus är att användandet av digitala verktyg ska ske på ett medvetet sätt som gynnar barnens lärande och barnens möjligheter till att utveckla förståelse för den digitalisering de möter i vardagen. Vi strävar efter att barnen ska bli producenter istället för konsumenter och barn och personal utforskar magin i de digitala verktygen tillsammans.

Jag önskar er alla en fortsatt fin höst!

Alexandra Dannerljung

Rektor